Za zdravu i snažnu kosu izaberite odgovarajući tretman

0
168

Lijepa kosa simbol je ženstvenosti i atraktivnog izgleda. Kako bi vaša kosa izgledala čarobno, prije svega mora biti zdrava i snažna. A to ćete postići pružajući kosi odgovarajući tretman.

Njega kose - tretmani za kosu

Pranje na nježan način

Kosu najčešće operemo na brzinu. Stavimo šampon, malo protrljamo, isperemo i gotovo. Dok šamponirate kosu, nemojte prejako trljati ni kosu a ni tjeme. Neka prsti nježno klize masirajući tjeme.

Ako želite postići intenzivan sjaj možete je isprati kamilicom ili vodom kojoj ste dodali jabukovo sirće. Nakon toga je ponovno isperite čistom vodom. Ako zadnjoj vodi za ispiranje dodate kašiku limunovog soka, pojačat ćete efekat.

Maske i opuštanje

Nanošenje balzama, maski i drugih preparata za intenzivnu njegu kose ne treba biti mučna obaveza koja nam krade dragocjeno vrijeme. Ovakvi tretmani ne traju duže od 5 minuta i treba ih pretvoriti u ugodne rituale koji opuštaju.

Povremeno kosi treba priuštiti kvalitetan pakung čiji će sastojci razviti svoje djelovanje tek nakon određenog vremena. Veoma su ugodne hranjive maske sa mirisnim eteričnim uljima.

Bez agresivnosti fena 

Kosu ne oštećujemo samo pranjem veći raznim tretmanima. Gusti češljevi čupaju i lome dlaku, snažna struja zraka iz fena uništava strukturu kose. Zbog toga se trebate pridržavati pravila da tokom oblikovanja željene frizure sa kosom postupate oprezno i da se prema njoj odnosite sa mnnogo ljubavi. Kada ste u prilici poštedite kosu agresivnosti feniranja i pustite da se osuši na zraku.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR