Vrijeme je da otkrijete čarobnu Toskanu

0
1498

Još jedna neopisivo lijepa italijanska pokrajina Toskana, kao stvorena za obilazak udvoje. George Clooney se u nju zaljubio na prvi pogled, a vrijeme je da je otkrijete i vi.

Toskana je toliko nestvarno lijepa da ni razglednice ne uspijevaju dočarati svu njenu draž. Predlažemo da za posjetu Toskani izdvojite barem deset dana, no i to je malo da biste otkrili sve njene ljepote.

Toskana-Italija

Za istraživanje ove italijanske pokrajine potreban vam je automobil, a za smještaj birajte seoska domaćinstva kako biste najbolje doživjeli svu čar Toskane.

Toskana-Italija

No, ne dajte se zavarati, seoska domaćinstva u Toskani imaju i raskošne sobe, ili bungalove, pa čak i bazene, no ipak zadržavaju šarm malog porodičnog gospodarstva u srcu prirode.

Toskana-Italija

Gradove koje prilikom posjete Toskani ne smijete zaobiđi su piza zbog svog famoznog kosog tornja. Zatim, Pienca, po mnogim skriveni italijanski dragulj i dom Pecorino sira, romatičnu Sijenu, u čijoj blizini se nalazi San Điminjano – Grad tornjeva, koji morate vidjeti.

Tornja u Pizi

Za tradicionalna jela Toskane ne postoji usaglašen recept, već se od mjesta do mjesta nailazi na različite varijante istog jela. Gotovo svaka gostionica ima svoju verziju ribolite, tradicionalne toskanske supe od povrća. Obavezno morate probati i Bistecca alla fiorentina, tradicionalni sočni toskanski odrezak, dok je od vina nezaobilazan Chianti.

Toskana-Italija.

Agencije imaju u ponudi trodnevna putovanja za Valentinovo, 8. mart ili 1. maj po izuzetno niskim cijenama.  A ukoliko imate vremena preporučujemo vam da uzmete više dana za istraživanje ove italijanske oaze.

Toskana-Italija

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR