Vječita dilema žena: Razdjeljak ili šiške

0
932

Vječita dilema žena koje se odluče promjeniti frizuru, jeste ošišati šiške ili se pak odlučiti za frizure sa razdjeljkom. Kako bilo, sljedeći put kad dođete u istu dilemu po ko zna koji put sjetite se da nijedan izbor nije loš, sudeći po savjetima stilista.

Razdjeljak na stranu i mekane kovrdže vraćaju nas na doba zlatnog Hollywooda i njegoveboemske modne stilove. Zato i ne čudi što su se savremeni stilisti vodili upravo tim zlatnim periodima i frizuru na stranu posljednjih godina proglasili najsavremenijom i najaktualnijom. Tako je danas jedini imperativ razdjeljak na stranu, a što se on nalazi dalje od sredine, frizura će biti bolja.

razdjeljakDilema broj 1: Razdjeljak

Da je razdjeljak uvijek pogodak, dokazale su i slavne dame, koje ovaj trend oblikuju u privlačne frizure, od jako geliranih do lepršave kose i glamuroznih uvojaka. Ovakve frizure su zahvalne, a dobro je i što naglašavaju crte lica, te ostavljaju utisak elegancije i zadovoljstva.

Razdjeljci na stranu lijepo stoje i na kratkoj i na dugoj kosi. Ono što je također dobro kod ove frizure jeste što razdjeljak odrvraća pažnju od lica i zbog toga je idealan za lica sa istaknutim nosom ili bradom, a četvrtasta lica čini manjima. Široka lica s razdjeljkom na stranu doimaju se užima, a razdjeljak može prekriti i neke bore.

Savjet: Tanke drške češljeva prikladne su za stvaranje preciznog razdjeljka na stranu. Ali kako biste lakše smirile kosu preporuka je da upotrijebiti regenrator ili masku prije oblikovanja, jer će vam biti lakše razdvojiti meku kosu koja se lako raščešljava.

Ako se ipak odlučite za razdjeljak onda neka bude na pravoj strani.

Ovalni oblik lica je najzahvalniji i njemu stoje svi razdjeljci i svi oblici frizura.

Osobe sa okruglim licem trebaju da imaju frizuru sa oštrijim linijama kako bi smanjile pune crte lica. Razdjeljak na sredini najbolje izgleda jer izdužuje lice i stvara proporciju.

Četvrtastom obliku lica trebaju frizure mekših linija, pa ovom obliku lica odgovara razdjeljak sa strane, posebno dijagonalni.

Trokutastom obliku lica najbolje stoji razdjeljak sa strane i ravne šiške.

Obratite pažnju da s vremena na vrijeme promjenite razdjeljak sa jedne na drugu stranu radi boljeg obnavljanja kose.

Dilema broj 2: Šiške

Šiške se mogu prilagoditi svakom obliku lica i glave, a razlika je u dužini i debljini odabranih šiški.

Šiške

Za četvrtasto lice preporuka su duge šiške u pramenovima koje će uokviriti lice, dok će nekoliko kraćih slojeva ublažiti crte lica dajući mu zaokruženiji i mekši oblik.

Ako ste vlasnica ovalnog oblika lica, imate najzahvalniji oblik lica i odgovaraju vam šiške različitih dužina, gustoće i oblika. Možete isprobati najrazličitije kombinacije bez straha da ćete pogriješiti, dok uz okrugli oblik lica najbolje pristaju mekane, slojevite šiške koje padaju uz rub lica.

Za srcoliko lice preporuka su šiške koje će ublažiti naglašenu bradu. One trebaju biti naglašene i guste, jer se time postiže proporcija lica, a na duguljastom licu najbolje će stajati šiške koje su počešljane blago u stranu, jer tako vizuelno skraćuju lice.

Kod šišanja šiški potrebno je obratiti pažnju da se ukolpe u ostatak frizure. Šiške možete šišati i na kovrdžavoj kosu s tim što trebate ostavljate duže pramenove i kosu šišate slojevito.

Šiške najbolje stoje trokutastom obliku lica i osobama sa visokim zaliscima. A nisu preporučljive osobama sa izraženijim zvrkovima na prednjem dijelu glave.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR