Veneto je jedna od najromantičnijih italijanskih pokrajina

0
771

Bez sumnje, Veneto je jedna od najromatičnijih italijanskih pokrajina. Ako se odlučite za ovo putovanje, prijedlog je da posjetite što više gradova ove čarobne regije.

Veneto Italija

A kada se već nađete u ovom dijelu Italije, krenite od Venecije, luke ispresijecane sa 150 kanala, opjevane u mnogo pjesama, knjiga, filmova i slika. Mnogi parovi se odlučuju da u ovom gradu izreknu sudbonosno da, ali za to vam treba i više novca.

Veneto Italija

Ono što ne smijete propustiti je vožnja gondolom u suton uz zvuke italijanskih balada. Zatim krenite prema Veroni, poznatom o tragičnoj ljubavi Romea i Julije. Ljubav ćete osjetiti u svakom uglu i sami ćete se zaljubiti u ovu italijansku ljepoticu. Također, prošetajte kroz Piazza delle Erbe, glavni trg i razgledajte štandove sa začinima, suvenirima i antikvitetima.

Veneto Italija

Još jedan trg će vas oduševiti, a to je trg Piazza Bra. Slikajte se pored famozne arene, popijte čašu finog vina u nekom od brojnih kafića. I obavezno se poljubite ispod sata, mjesta na kojem se veronski parovi sastaju.

Piazza Bra Veneto Italija

Deset minuta vožnje od Verone, dijeli vas od najvećeg italijanskog jezera Lago di Garda, koje morate posjetiti. Prijedlog je Sirmione ili Peschiera del Garda, pitoreskna mala mjesta koja će vas ostaviti bez daha.

Veneto Italija

Ako se odlučite otići na ovo putovanje najbolje bi bilo automobilom, jer ćete sigurno željeti posjetiti svako od ovih šarmantnih sela u okolini. Ili možete autobusom do Trsta, te dalje nastaviti vozom. Ovisno o dobu dana i tipu voza, kartu možete naći i za samo 10 eura.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR