Terase sa najljepšim pogledom

0
1455

Zaljubljenicima putovanja i vođenja luksuznog života pored odabira destinacije gdje će odmarati, mjestima gdje će jesti, radnjama u kojima će obavljati šoping, posebnu pažnju predstavlja i pogled koji će imati sa terase hotela gdje će odsjesti.

Maldivi-terase

I nisu to bilo kakvi pogledi! U nastavku pogledajte najljepše terase na svijetu od San Franciska, preko Pariza do daleke Indije. Uživajte!

The Fairmont hotel, San Francisko

Ni s jednog mjesta nećete imati bolji pogled na San Francisco kao s terase penthausa historijskog Fairmont hotela, koji je izgrađen 1907. godine. Osim što ćete uživati u prekrasnom pogledu na grad također gosti ovog hotela imaju priliku u unutrašnjosti upoznati umjetnički rad Davida Hockneya. Turistima je na raspolaganju 24-satna usluga ličnog masera, šefa kuhinje i trenera, dok frižider obiluje pravim farmerskim proizvodima. Noć u ovom penthausu košta 599 dolara.

Fairmont-hotel-terase-San Francisko

Me hotel, London

Pogled na najljepše londonske znamenitosti imat ćete s balkona hotela sa 5 zvijezdica “Me”. Pogled uključuje Shard (kuću nekih najboljih kancelarija, restorana, hotelskih soba u Londonu), Tower Bridge, St Paul katedralu i London Eye.

Hotel-Me-terase-London

Grace Santorini, Grčka

Sada odlazimo do ne tako daleke nam Grčke i hotela sa četiri zvijezdice “Grace Santorini”. Veliki broj turista svake noći mogu uživati u zalasku sunca na grčkom otoku Santorini, ali će najljepši pogled ipak imati s terase Grace Santorini hotela s pogledom na kalderu.

Santorini-hotel-terase-Grčka

Baglioni hotel Luna, Venecija

Hotel sa pet zvijezdica nalazi se na adresi San Marco, Venecija. Na terasi jednog od apartmana u Baglioni hotelu Luna osjećat ćete se kao da posjedujete komadić Venecije.

Luna-Hotel-terase-Venecija

Hotel Shangri – La, Pariz

Ništa bez Pariza! Volite Eiffelov toranj? Imat ćete ga odmah pred očima čim izađete na terasu svog apartmana u “Shangri-La” hotelu.

Shangri-La-Hotel-terase-Paris

Curtain Bluff, Antigua

Kada jednom kročite na terasu Curtain Bluff hotela nećete ni poželjeti boraviti u sobi. Osim u zalasku sunca, ispijanju koktela i jutarnjih kafa na terasi, u ovom resortu možete uživati i u aktivnostima kao što su ribolov, ronjenje, tenis…

Curtain-Bluff-terase-Antigua

Baros hotel, Maldivi

Uvjereni smo da svaka terasa na Maldivima ima zadivljujuće poglede. S ove terase nećete imati mnogo za vidjeti izuzev okeana, ali budući da se radi o Indijskom onda je zadovoljstvo i veće. Najvažnije od svega što ćete na ovom mjestu pronaći mir kao ni na jednom drugom mjestu, nasukanom na otoku Maldivi. Prekrasni pogled, čarobna terasa, ovo je dom Baros resorta.

Baros-hotel-terase-Maldivi

The Leela palace, Udaipur

Uzbudljivi pogled na jezero Pichola u Udaipuru u Indiji s jednog od balkona The Leela palače. Zbog bijelog kamena od kojeg su sagrađene zgrade Udaipur često nazivaju i „bijelim gradom”. Usred jezera nalazi se i otok Jagniwas.

The-Leela-palace-terase-Udaipur

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR