Sexy i nakon četrdesete

0
486

Ljepota, senzualnost i atraktivnost odlike su koje u 21. vijeku zauzimaju mjesto broj jedan na tabeli vrijednosti.

Sa svih strana smo ztrpni raznoraznim idealima ljepote. Zato i nije iznenađujće što žene koje su prekoračile četrdesete žele na sve moguće načine zadržati ljepotu, njegovan i privlačan izgled.

Žena u četrdesetim

Istina je da se bore i proces starenja ne mogu zaustaviti, ali postoje neke stvari koje mogu “sakriti” godine i naglasiti ono najženstvenije na vama.

1. Žene zrelijih godna bi trebale ponovo razmisliti o “neurednom” looku. To znači da trebate prestati živjeti u ubjeđenju kako sa godinama trebate imati kraću kosu. Svakako, da bi ste frizuru trebale prilagoditi obliku lica, ali razbrušena kosa vratit će  vam mladenački izgled.

2. Dobra ideja je konjski rep. Zalizana kosa, skupljena u visoki rep naglasit će jagodice i otvoriti vaše lice. Suvišno je naglašavati da vodite računa o redovnom farbanju, pogotovo ako imate sijede. Savjet je da se odlučite za svjetlije boje kose.

3. Za make-up važi pravilo što svjetlije to bolje. Tamne boje na licu naglasit će godine. Za seksi izgled oči ne ističite tamnim “smokey eye” stilom. Radije se opredjelite za svijetlo sjenilo neutralnih nijansi, ali  obavezno preko stavite eyeliner ili olovku za oči. Crveni karmin je nešto što uvijek trebate imati u torbici jer samopouzdanje je ključ seksipila.

4. Vodite računa o dekolteu na koji većina žena u svakodnevnoj njezi zaboravlja. Sedmični piling dekoltea je garancija za blistav izgled. Istaknite grudi odgovarajućim grudnjakom i ne ustručavajte se da obučete majcu koja će diskretno istaći ono što imate ispod nje.

5. Nije neophodno da idete na iscrpne vježbe i da vam teretana bude drugi dom. To ne rade i žene u dvadesetim. Za prekrivanje nedostataka na području oko stomaka steznik je jedino pravo i logično rješenje. Uz odgovarajući steznik konačno ćete moći obućii sve uske haljine koje ste odavno odložile.

Žene u četrdesetim

6. Potpetice? Da i to visoke. Napravite mali test, da biste osjetile razliku. Na jednu nogu obucite ravnu cipelu a na drugu cipelu sa potpeticom. Primjetit ćete kako izgledate više seksi kad se oslonite na nogu koju krasi štikla.

7. Vodite računa o govoru tijela. Gracioznost i seksipilnost je u položaju nogu dok sjedite i u pokretu ruku dok razgovarate. Prilagodite držanje tijela okruženju u kojem se nalazite. Imajte na umu da pogrbljena leđa i nesigurni koraci nisu nimalo seksi.

8. Budite odlučne i odvažne! Uvijek recite ono što mislite. Ne budite previše grube i naprasite. Potrudite se za osmijeh na licu i otkrit ćete kako ljudi iz vašeg okruženja sve više žele biti u vašem društvu.

9. Ne upadajte u zamku 40 mi je i moram paziti na sve. Oslobodite se predrasuda i ponašajte se onako kako se osjećate. Ako vas obuzme želja za otkačenim provodom, pozovite prijateljice i zaboravite na godine i vrijeme.

10. Ipak seksipil je jedina stvar koju ne možete kupiti. Neko je sretan jer je rođen s njim, a ako ste od onih koja ne spada u ovu grupu “urođenog seksipila”, onda vremenom možete naučiti da steknete ovu osobinu.

Ali zapamtite prava privlačnost dolazi iznutra!

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR