Savjeti za njegovan i svjež izgled lica tokom cijelog dana

0
230

Do lijepog izgleda vodi mnogo puteva, ali onaj prvi je njega kože. Kako licu priuštiti adekvatnu njegu, odabrati pravu podlogu, a zatim ga održavati svježim tokom dana, pročitajte u nastavku.

Kako bi puder na licu bio postojan tokom cijelog dana, neophodna je njega lica koja podrazumijeva konstantnu pažnju bez obzira na vremenski period. Lice se mora njegovati uvijek, naročito u zimskom periodu, kada je koža izložena niskim temperaturama, vlazi, vjetru i raznim nečistoćama, što je dodatno isušuje i utiče na ten.

Njega lica

Suhoj i masnoj koži uvijek je potrebna hidratacija, tako da je dnevna krema u njezi broj jedan, kao i tonici za čišćenje lica. Kako bi puder na koži izgledao što prirodnije potrebno je uraditi blagi piling, otprilike dva puta sedmično, a hidratantnu kremu za određeni tip kože nanositi svaki dan.

Kada postignete glatku kožu, tada je pola posla već odrađeno. Na tako njegovano i hidrirano lice nanosi se podloga, odnosno primer. Primer se nanosi jer zahvaljujući svom sastavu, zadržava puder duže na licu.

Zatim se puder nanese četkicom ili vlažnom spužvicom od unutrašnjosti lica prema vani, jer se tako najlakše postiže efekat lica bez mrlja i neujednačenosti ili tzv. porculanski ten. U završnoj fazi nanosi se korektor, i to u obliku trokuta ispod oka.

Naredni vrlo bitan korak jeste fiksiranje bezbojnim puderom ili puderom u prahu, posebno dijela ispod očiju. To činite lagano tapkajući kistom kako bi na licu ostalo sve što je prethodno naneseno. Nakon ovih koraka spremni ste za ostatak šminke.

Podloga nanesena na ovaj način trajat će i do osam sati i neće se razmazati ili obrisati sa lica. Za dodatno učvršživanje možete nanijeti sprej za fiksiranje, koji će vašu šminku zadržati svježom tokom cijelog dana.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR