Predstavnica Makedonije zaprošena u polufinalnoj večeri Eurosonga

0
377

U drugoj polufinalnoj večeri najpoznatijeg evropskog muzičkog takmičenja Eurosong, Jana Burčeska sa pjesmom “Dance Alone” predstavila je Makedoniju.

Iako nije ostvarila prolazakk u finale ovogodišnjeg Eurosonga, Jana će se sigurno do kraja života rado sjećati ove večeri. Dok su svi nestrpljivo čekali da se objave rezultati glasanja i ko će ući u finale, u njezinom se “stožeru” odvila prava mala “drama”.  Naime, njen dečko je kleknuo pred Janu i zaprosio je, a ona je pristala.

Burčeska se inače proslavila nakon što je u prvoj sezoni rijaliti takmičenja “Makedonski idol” postigla veliki uspjeh, a 2011. godine postala je UNICEF-ov ambasador u okviru kampanje koja se bori protiv vršnjačkog nasilja u školama.

Učestvovala je i na festivalu Skopje Fest, jednom od najvećih muzičkih događaja u Makedoniji, a koji je ranije služio i za odabir predstavnika na Evroviziji.

Jana nije željela da objavljuje da je u drugom stanju, te je na sceni pokazala veliki trudnički stomak, a makedonski mediji uveliko prenose da će kroz nekoliko mjeseci postati majka. Tokom večeri pjevačica je potvrdila lijepe vijesti.

Pred kraj polufinala njen partner je zaprosio pred milionima gledalaca, što ju je i te kako iznenadilo. Rekla je “da”, na oduševljenje publike.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR