Ovog proljeća čitajte “beauty” knjige

0
548
beauty-knjige

Iako smo navikle posjećivati beauty blogove i tamo saznati sve što nas zanima o ljepoti našeg tijela, danas vam toplo preporučujemo knjige posvećene make-upu, njegi kože, tehnikama lakiranja noktiju, frizurama te čuvenim parfemima.

Za vas smo izdvojile nekoliko najvažnijih naslova iz beauty područja. Naravno, knjige su topla preporuka osobama koje se profesionalno bave ili namjeravaju baviti make-upom, manikirom i frizurama.

  1. The Secret of Chanel No.5 – Tilar J. Mazzeo

the-secret-of-chanel-no5-tilar-j-mazzeo

Sigurno je svaka od nas poželjela imati makar jednu bočicu ovog svjetskog bestselera među parfemima.

S obzirom na svoju popularnost kod ljepše polovine Chanel No.5 zaslužuje i knjigu o sebi. U knjizi The Secret of Chanel No.5 opisan je razvoj istoimenog mirisa koji je kreiran davne 1920. godine.

Objašnjeno je u čemu je tajna uspjeha ovog kultnog mirisa. Također, opisan je stvaralački proces mirisa – od stvaranja ideje, preko odabira cvijetnih nota sa čuvenih cvijetnih plantaža i proizvodnje u labaratoriji, do lansiranja na tržište.

2. Making faces – Kevyn Aucoin

making-faces-kevyn-aucoinBeauty knjiga Making faces predstavlja ostavštinu nekadašnje ikone u beauty industriji, pokojnog Kevyna Aucoina.

Njegove make-up savjete slušale i uvažavale brojne poznate žene kao što su Linda Evangelista, Cindy Crawford i Gwyneth Paltrow.

U knjizi su opisana osnovna pravila nanošenja make-upa, a svaki korak popraćen je fotografijama. Knjiga opisuje bezvremenske tehnike šminkanja.

3. Nails, Nails, Nails: 25 Creative DIY Nail Art Project – Madeline Poople

nails-nails-nails-25-creative-diy-nail-art-project-madeline-poople

Dani kada je čuveni francuski manikir bio jedina opcija za uljepšavanje noktiju su iza nas.

Lakiranje noktiju danas je prava umjetnost. U knjizi  Madeline Poople celebrity manikirka iz Los Anđelesa predstavila je 25 različitih vrsta nail-art dizajna.

Također autorka opisuje profesionalne tehnike lakiranja noktiju, koje podrazumijevaju upotrebu različitog pribora za manikir. Topla preporuka za žene koje se bave manikirom.

4. Younger: The Breakttrough Anti-Aging for Radiant Skin – Harold Lancer

younger-the-breakttrough-anti-aging-for-radiant-skin

Mnoge poznate ličnosti oslanjaju se na savjete renomiranog dermatologa sa beverli Hilsa.

U svojoj knnjizi Younger: The Breakttrough Anti-Aging for Radiant Skin autor objašanjava kako umanjiti efekte starenja kože, te kako održati ten blistavim tokom cijele godine.

Harold opisuje tri metode podmlađivanja idealne i za kućne uslove. Preporučuje proizvode za njegu kože koji su svima dostupni.

Također, govori o uticaju ishrane, vježbanja i stresa na izgled naše kože.

5. Hair: Fashion and Fantasy – Laurent Philippon

hair-fashion-and-fantasy-laurent-philippon

I naravno ništa bez uredne kose. Knjiga koja slavi umjetnost kose prikazom modne fotografije najvećih imena iz ovog područja kao što su Annie Leibovitz, Mario testino, Patrick Demarchelier i mnogi drugi.

U ovoj kultnoj knjizi zabilježeni su brojni legendarni trenuci iz svijeta mode sa naglaskom na kosi, kao što je snimanje prvog editorijala slavne Kate Moss.

Svako novo poglavlje sllavi određeni stil i određenu frizuru.

 

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR