Najpoznatija i najbogatija modna blogerka

0
219

Sada već najslavnija modna blogerka Italijanka Chiara Ferragni, vlasnica bloga Blonde Salad, pretvorila je hobi u unosan posao.

Lijepa Chiara iz Italije odavno je nadmašila status obične blogerke, pa je samim tim smatrana važnom figurom modne industrije.

Chiara Ferragni

Chiara je prešla dalek put od simpatične plavuše s razigranim stilom, do djevojke koja dobro naplaćuje dolazak na svaki event…

“Svako može promjeniti svoju sudbinu! Ja sam to uradila 2009. godine kada sam prvi put objavila članak na blogu Blonde Salad.” – izjavila je Chiara. Završila je pravo, ali ipak nije bila sigurna da je to ono čime se želi baviti.

Iza sebe ima cijeli tim ljudi, a čak ju je i Forbes uvrstio na svChiara Ferragni oju listu. Chiara danas dizajnira odjeću, cipele, vodi evente, snima kampanje i od toga jako dobro živi.

Prelomni trenutak u njenoj karijeri dogodio se u martu 2015. godine kada je mlada blogerka krasila špansko izdanje najprestižnijeg magazina “Vogue”.  Uz njeno ime na naslovnici je stajala i impresivna brojka od 3,3 miliona pratilaca.

“My first Vogue cover” bio je komntar simpatične blogerke na njenom Instagram profilu.

Na čelu s Oliviom Palermo američkom trendeseterkom koja je uzor brojnim ženama širom svijeta, Chiara se svrstava među najutjecajnije ikone stila današnjice.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR