Najbolje i najgore obučeno osoblje aviokompanija širom svijeta

0
1000

Britanski The Telegraph izabrao je najbolje uniforme aviokompanija širom svijeta.

Avionske kompanije odlučile su održati nivo elegancije kada su u pitanju uniforme osoblja, unutrašnji dizajn i brendiranje kompanije.

Bez sumnje,  najšarenije i najsimpatičnije uniforme nosi osoblje kompanije Singapore Airlinesa. Kompanija se odlučila za tradicionalne uniforme.

singapore-airlines-uniforme-stjuardesa

Dok pojedine avio-kompanije svoje osoblje oblači u skladu sa događajima u državi. Pa tako Lufthansa iz Njemačke svoje stjuardese oblači u stilu Oktoberfesta u danima festivala piva.

lufthansa-uniforme-stjuardesa

Prema odluci The Telegraph-a  na prvom mjestu je Korean Air, kompanija čije uniforme izgledaju neodoljivo upravo zbog šalova koje stjuaredese nose a čija se boja podudara sa bojom aviona. Šalove je dizajnirala modna kuća Gianfranco Ferré.

SONY DSC

Još jedna lijepa i prepoznatljiva kombinacija boja uniforme, sa bojama koje  se nalaze i na avionu dolazi iz kompanije WizzAir. Stjuardese nose košulje prepoznatljive pink boje a i stjuardi su sa stilom, te su njihove kravete izrađene u istoj boji.

wizz-air-uniforme-stjuardesa

Osoblje iz Abu Dhabija, Etihad Arilines, dobilo je nove uniforme u decembru ove godine. Za njihov izgled zaduženi su modni dizajneri Ettore Bilotta kuće.

etihad-airlines-uniforme-stjuardesaBritish Airways definitivno ima drugačije uniforme, a vodili su računa i o tome gdje njihovi avioni putuju. Na marama oko vrata nalaze se detalji sa aviona. Tako je za liniju prema Karibima uniforma dizajnirana u obliku haljine sa cvjetnim dezenom.

british-airlines-uniforme-stjuardesa

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR