Maldivi, kao stvoreni za zaljubljene

0
1192

Maldivi, ostrvska država je kao stvorena za parove. Na ostrvu koje je jako maleno ne ostaje vam ništa drugo nego romantika udvoje.

Oni koji su aktivniji i znatiželjniji će moći da uživaju u ronjenju na dah, surfanju, ribolovu… Ako vam to nije dovoljno i tražite nešto posebno, tu je i plivanje sa delfinima i vožnja podmornicom.

Odmor na Maldivima.

Na Maldivima su plaže perfektne, tople morske lagune sa odličnim hotelima, romantičnim, slamom pokrivenim bungalovima ili kućicama na vodi. Ostrva ima oko 1000, a vi na raspoloaganju imate oko dvadeset resorta.

Svaki nudi drugačije iskustvo, a svi nude potpuno opuštanje usred tropske čarobne zemlje.

Maldivi

Većina turista boravi na jednom od 70 turističkih ostrva. Većina resorta je na tri atola, koji su najbliži glavnom gradu: Sjeverni Male, Južni Male i Ari. Jeftinija ostrva imaju mlađe posjetioce i zato su živahnija. Manja ostrva su tiša, za parove ili mladence.

Maldivi-odmor

Hoteli na Maldivima će vas bukvalno razmaziti:mladencima većina hotela nudi voće i pjenušac na dolasku, za dobrodošlicu. Po narudžbi, pobrinut će se i za romantične večere na plaži ili doručak sa pjenušcem u sobi.

Maldivi

Posjetu Maldivima obogatite posjetom Šri Lanki, a to praktikuju i neke agencije.

Ako ste na izletu i posjećujete lokalno selo, morate znati kako se može dogoditi da teško nađete mjesto u dobrom restoranu jer domaćini uglavnom jedu vani.

Maldivi-odmor

Ako budete imali sreće, naći ćete restoran Cafe, gdje poslužuju djelimično domaću kuhinju i čaj. Obavezno posjetite glavno ostrvo Male, koje ima mnogo restorana u kojima ne poslužuju alkohol.

Maldivi-plaža

Za sedam dana boravka u ovom raju na zemlji, na principu “all inclusive” usluge, platit ćete od 1.410 eura po osobi pa i skuplje. Avio prevoz je najčešće organizovan čarter letovima iz Austrije ili Njemačke.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR