Lejla Šećerbegović otkriva tajne njenog lijepog i njegovanog izgleda

0
1493

Tuzlanka Lejla Šećerbegović ponijela je titulu najljepše djevojke u Federaciji BiH za 2016. godinu a potom i titulu druge pratilje na izboru za Miss Bosne i Hercegovine.

Za naš magazin lijepa manekenka i studentica Medicinskog fakulteta otkriva svoje beauty navike i tajne njenog lijepog i njegovanog izgleda. Otvoreno nam priznaje svoje dobre i loše navike.

Koji su njeni omiljeni kozmetički proizvodi, šta misli o estetskim tretmanima i home-made proizvodima te koje beauty savjete preporučije našim čitateljkama pročitajte u nastavku.

Lejla Šećerbegović

 • Da li imaš beauty ritual kojim započinješ svoj dan?

Obavezno nanosim hidratantnu kremu kako na lice, tako i na tijelo.

 • Koliko pažnje posvećuješ zdravoj ishrani?

Zdrava ishrana je svakako neophodna kako za zdravstveno stanje tako i za lijep izgled. Trudim hraniti se zdravo, ali neću lagati, fast food ipak ne izostaje. Slažem se da je nezdravo, ali  ne mogu odoljeti.

Miss FBiH Lejla Šećerbegović

 • Da li pratiš trendove kada je make-up u pitanju?

Naravno. Međutim ne praktikujem svaki trend na sebi jer bez obzira na to koliko neki make up look bio IN, ukoliko ne odgovara mom licu, ja ga neću praktikovati.

 • Make-up proizvodi koji se uvijek nalaze u tvojoj torbici?

Sjaj za usne ili ruž ( u zavisnosti od prilike), puder i rumenilo.

 • Kome vjeruješ kada je njega kose u pitanju? Kako njeguješ kosu?

Njegu svoje kose prepuštam osoblju frizerskog salona, kada je u pitanju oštećenost vlasi. Međutim i sama, kao i svaka žena, kod kuće koristim razne maske i kozmetičke preparate koji će pospješiti njen rast, volumen i izgled.

Budući da sam opsjednuta ispravljanjem kose i uvijanjem, što dosta šteti kosi, tih preparata imam i previše.

 • Koliko pažnje posvećuješ njezi tijela ili taj dio radije prepuštaš kozmetičarki?

O svom tijelu se brinem isključivo ja. Srećom, kozmetička indrustrija je dosta napredovala tako da nemam potrebu za stalnim kozmetičkim tretmanima, jer većinu mogu obaviti i sama. U slucaju nekog ozbiljnog problema koji primjetim na svojoj koži tada tražim pomoć stručnog osoblja.

 • Svaka njegovana žena posebno brine o izboru parfema. Koju mirisnu notu uvijek biraš?

Orijentalne, cvijetne note su definitivno moj izbor.

 • Šta misliš o estetskim tretmanima i do koje mjere ih odobravaš?

Nisam protiv, iako nikada ne bih uradila sama isti. Zadovoljna sam svojim izgledom. Mislim da je naš prirodni look ono što nas čini jedinstvenima i prepoznatljivim. Međutim, ukoliko je neko nezadovoljan svojim izgledom svakako mislim da bi onda trebao učiniti ono što će ga usrećiti. Naravno, sve dok to i dalje izgleda prirodno.

 • Koristiš li home-made proizvode? Preporuka?

Kako da ne. Sve djevojke su barem jednom pokušale pripremiti masku za lice ili kosu od kućnih namirnica. Najčešće sam pravila raznorazne maske za kosu, čitajući preporuke na internetu.

Ne možete ni zamisliti koje namirnice mogu koristiti zdravlju vaše kose. Mix maslinovog, kokosovog i ricinusovog ulja je samo jedna od mnogih smjesa koje sam upotrebljavala.

 • Idealan odmor od stresa koji donosi svakodnevnica?

Studentica sam, tako da je moj najveći stres sam fakultet. A to nije nešto od čega bih mogla pobjeći. Hehe 😀 Općenitno, izlazak sa društvom je ono što uvijek pomaže.

 • Beauty savjet za naše čitateljke.

Iskreno, briga o koži je prioritet. Ne treba se zavaravati da je sve moguće prekriti šminkom. I ako jeste, to može izgledati jako neprirodno čime možete ostaviti negativan utisak na druge. Sve se može lako dovesti u red, kilaža, nokti, kosa… Sve to je jako jednostavno korigovati.

Međutim za kožu to ne mogu reći. Problemi na koži su najlakše uočljivi, a i najteži za liječenje. Proces oporavka kože je dosta dug, i ponekad, bez obzira na uložen trud, ne dobijete željene rezultate.

Zato djevojke, čišćenje kože antibakterijskim gelom i nanošenje odgovarajuće kreme neka vam bude svakodnevna rutina.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR