[x]

REGISTRACIJA JE BESPLATNA!

---------------------------------------------------

Još nisi registrovana? Šta čekaš?

Ukoliko si registrovana ULOGUJ SE

Jedinstvena.net - ženski forum

Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
- Среда, 08.09.2010. u 10:07h
Početna Blogerke! Pomoć Prijavljivanje Registracija

Stranice: 1 2 3 [4]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Da li volite trbusni ples?  (Pročitano 3568 puta)                                                           Share this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on LiveShare this topic on MySpaceShare this topic on TwitterShare this topic on YahooShare this topic on Google buzz
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
kapumoru
Super Heroina

Ugled: +18/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina

Aries

Moj život je jedna kap u moru...

« Odgovor #45 poslato: - Уторак, 15.09.2009. u 14:19h »

Pozdrav !
Tema je jako lijepa-ali niko nije malo pisao o trbušnom plesu pa  ako ne zamjerite evo ja ću malo da napišem ono što znam. Inače volim sve vrste plesova i svi me pokreti odusevljavaju.
Ja sam išla na kurs trbušnog plesa pa smo tamo svi dobili i odgovore koje nismo znali a koji su nas oduševili.
Ja smatram da niko nema pravo kritikovati nekog ili neku oblast a da prethodno nešto ne nauči ili negdje nešto pročita.
Iz priča rekla -kazala niko ništa nije naučio.
      Šta je trbušni ples?
Orijentalni ples ,kada se izvodi u primjerenom ambijentu,ističe ljepotu,snagu i draž svega što je ženstveno.To je ples koji su izvorno žene plesale ženama i tad je žena pokazivala sposobnost da istakne svu svoju ljepotu i da se poveže sa snagom drevnih kultova plodnosti.Isto tako su zavodile svoje muževe i pokazivale da imaju moć nad njima.
Suština plesa na Istoku je u improvizaciji i neformalnosti i izvodi se medju prijateljima.
Kostimi su etnički i ne otkrivaju mnogo, pa je time manji naglasak na ljepotu i mladost plesačice.
Tradicionalno se povezuje sa religioznim i erotskim elementima.
Žene uglavnom plešu bosih nogu,zato što se plesačica tad povezuje sa Majkom Zemljom.
Trbušni ples je izrastao iz tradicije istočne muzike.
Orijentalni ples je stvoren za žensko tijelo sa naglaskom na trbušne mišiće, pokrete kukova i prsa.
Čvrst je i uzemljen.
Taj ples je karakterističan po glatkim, tečnim,kompleksnim, senzualnim pokretima, koji se smjenjuju sa tresućim,krivudavim pokretima.
Razlika izmedju plesa Istoka i zapadnih oblika plesa je u tom što je orijentalni ples "ples mišića", a zapadni su uglavnom "plesovi koraka".
             korišten materijal koji je napisala:Karol Handersen Harding
  Pa drage "Jedinstvene" zaplesimo...! Girl Dance
« Poslednja izmena: - Уторак, 15.09.2009. u 14:24h kapumoru » Sačuvana

Juče ne postoji
Danas ne postoji
Postoji samo sutra
Oglasi
amy
Amy the best...............
Poznata ličnost

Ugled: +14/-13
Van mreže Van mreže

Niko nije savršen. Svi imamo mane

« Odgovor #46 poslato: - Среда, 16.09.2009. u 20:31h »

jako mi je cooL to =)
Sačuvana

Love oh, Love
Oglasi
Aynnah
Super Heroina

Ugled: +42/-4
Van mreže Van mreže

Pisces

« Odgovor #47 poslato: - Недеља, 29.11.2009. u 12:47h »

jao jel se sećate zadje iz serije zabranjena ljubav
ahhh kako je igrala lukasu Girl Sigh
Pa dobro sad...Žade i nije toliko dobro igrala trbušni ples Undecided
Ja jako volim taj ples...bavila sam se tim 1 god...međutim kako sam se odselaila više ne Cry..ali često znam zaigrati...pustim onu orijentalnu glazbu i opuštam se...milina Girl Wacko
Sačuvana

Omnia mea mecum porto!

Oglasi
Qamar
Poznata ličnost

Ugled: +0/-1
Van mreže Van mreže

An' it harm none, do what ye will ☽o☾

« Odgovor #48 poslato: - Четвртак, 31.12.2009. u 04:26h »

Bavila sam se ovim plesom neke 3 godine, a onda se moja instruktorka vratila u Maroko. Inace sam fascinirana kulturom bliskog istoka i onog malo daljeg (Indija) i sve me apsolutno privlaci. Otuda i zelja da studiram turski i arapski jezik. Kad mi je instruktorka otisla nisam imala zelju da nastavim jer su tadasnje nase plesacice bile sve samo ne dobre. Sada ima dosta dobrih plesacica, mnoge od njih su mi i drugarice koje se bave tim plesom vec 4-5 godina i nameravam da nastavim uskoro time da se bavim. Trenutno imam premalo vremena, previse obaveza i jos vise stvari koje zelim da radim, ali cim nadjem vreme nastavicu sa ovim jer je zaista nesto divno.

Inace volim ples u svakom pogledu i pre orijentalnog plesa sam se bavila raznim drugim vrstama plesa.
Sačuvana

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...

☽o☾
Oglasi
Džozefina
Super Heroina

Ugled: +45/-6
Van mreže Van mreže

Slovakia Slovakia

Taurus

....)))))

« Odgovor #49 poslato: - Понедељак, 08.02.2010. u 23:58h »

Ja toliko obožavam da plešem Dance1 da nema što ja nevolim a da se tiče plesa Girl Dance  Girl Dance  Girl Dance
Sačuvana

Oglasi
chikita
Jet set dama

Ugled: +14/-0
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

Leo

« Odgovor #50 poslato: - Петак, 12.02.2010. u 11:14h »

Svidja mi se ova vrsta plesa. Samo nisam cula da u mom gradu neko drzi casove. Kada budem cula icicu sigurno. Bar da naucim nesto malo i od tog plesa Smiley
Sačuvana

Pre nego što krenete da tražite sreću, proverite – možda ste već srećni. Sreća je mala, obična i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide.
Oglasi
nataska
Članica u razvoju
*

Ugled: +0/-0
Van mreže Van mreže

Macedonia, The Former Yugoslav Republic of Macedonia, The Former Yugoslav Republic of

« Odgovor #51 poslato: - Среда, 16.06.2010. u 10:30h »

jako mi se svidza jer kad vidim pogotovo cure koi tancuju koi su sa idealnim tela i top grude divim se.pre par dana sam na tv videla ma kamera nije snimala druge plesacice samo nju.odlicni su
Sačuvana
Oglasi
Stranice: 1 2 3 [4]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Sav sadržaj je u vlasništvu Jedinstvena.net. Zabranjeno je bilo kakvo korišćenje bez pisane dozvole. © 2010 WebGazda doo, sva prava zadržana.
Prijatelji: putShare.com | Blogerke.com! | HostingLista.com | Karike.com | Tracara | Jedinstvena.net na Cvrkutanje.com | Probjave.com