[x]

REGISTRACIJA JE BESPLATNA!

---------------------------------------------------

Još nisi registrovana? Šta čekaš?

Ukoliko si registrovana ULOGUJ SE

Jedinstvena.net - ženski forum

Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
- Петак, 10.09.2010. u 00:42h
Početna Blogerke! Pomoć Prijavljivanje Registracija

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kada ostanete bez posla..  (Pročitano 4704 puta)                                                           Share this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on LiveShare this topic on MySpaceShare this topic on TwitterShare this topic on YahooShare this topic on Google buzz
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
maria
Super Global Moderator
Super Heroina

Ugled: +99/-297
Na mreži Na mreži

Pol: Žena
Serbia Serbia

Gemini

samo pravilno vežbanje je pravo vežbanje

« poslato: - Субота, 14.03.2009. u 11:25h »

Šta kada ostanete bez posla..evo moj primer što me je i podstaklo da otvorim ovu temu,imala sam divan posao,ma savršen,pisala sam vam o tome,odlična p0lata,vlasnica super,slobodan dan kad poželiš,kada smo preičale o mojoj trudnoći rekla mi da joj najavim kada počnem da ,,planiram,, kako bi mi dala odmor jer ipak je to mesto gde kruže virusi,dolaze deca sa svakakvim oboljenjima,pa kako će mi odmah povećati platu kako bi mi trudničko bilo bolje plaćeno..itd.I tako ja u četvrtak najavim da sada pošto smo se preselili u našu kuću planiramo definitivno bebu,dodjem u petak na posao i sačeka me momentalni otkaz,bez otkaznog roka!još mi i poture papire na potpis na prva dva jedan datum na ostalim drugi.Naravno pitam za razlog,kažu mi nismo više zadovoljni tvojim radom,pa kako pitam ja do juče ste pričali da ste baš imali sreće samnom,pa eto kažu sad si se preselila malo dalje pa planiraš bebu znaš nama treba neko ko će nam u svakom trenutku biti tu.I sad šta? Da ih tužim ,šta imam od toga ? Da mi je potvrdjena trudnoća pa da i mogu nešto ali ovako,sad ne znam kome da se obratim jer mi ne vraćaju radnu knjižicu.Kakva su vaša iskustva i baš bi mi značilo vaše mišljenje.
Sačuvana

http://nimfafitness.wordpress.com/   NIMFAFITNESS.WORDPRESS.COM
Oglasi
katija
Članica u razvoju
*

Ugled: +0/-0
Van mreže Van mreže

Virgo

« Odgovor #1 poslato: - Понедељак, 23.03.2009. u 20:38h »

Uuu, ne mogu da verujem da je tako ispalo, pa to je bas surovo! Jeste da kod nas zakon nesto puno ne stiti radnika ali mozda ne bi bilo lose da se posavetujes sa nekim advokatom. Nisam imala slicno iskustvo ali mislim da takvi ljudi jedino reaguju na silu,mozda da im posaljes ljutitog i besnog muza...
Sačuvana

Sve što je očigledno nije istinisto
Oglasi
tweety
Super Heroina

Ugled: +35/-6
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

Gemini

Ko hoce nadje nacin ko nece nadje razlog !!!!!!!

« Odgovor #2 poslato: - Уторак, 24.03.2009. u 09:53h »

poslodavci su postali jako zahtevni i ocajni..smatraju da treba da zaposle nekoga ko ne planira porodicu ili nekoga ko vec ima odraslu decu eto zbog troskova...da je utvrdjena trudnoca pa da ih tuzis ovako mogu navesti par glupih razloga i resen problem.. stvarno mi je zao sto je tako ispalo moj jedini savet je da se ne nerviras da gledas sebe...
Sačuvana

Oglasi
maria
Super Global Moderator
Super Heroina

Ugled: +99/-297
Na mreži Na mreži

Serbia Serbia

Gemini

samo pravilno vežbanje je pravo vežbanje

« Odgovor #3 poslato: - Уторак, 24.03.2009. u 10:05h »

Upravo tako,nemam osnovu za tužbu,jedino što mogu je da ih ocrnim u javnosti pa da im posao propadne ;Dali sada već polako realizujem svoj privatni posao.Nisam ja jedina kojoj se desilo ovako nešto,koliko samo žena ostane bez  posla i to posle dugogodišnjeg rada u firmi.
Sačuvana

http://nimfafitness.wordpress.com/   NIMFAFITNESS.WORDPRESS.COM
Oglasi
face21
Članica u razvoju
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: - Четвртак, 26.03.2009. u 21:03h »

gde god sam isla da se prijavim za neki posao prvo pitanje je bilo da li imate dece ili kad planirate? posto nisam imala dece odgovor je uvek bio "nazvacemo vas"u inostanstvu ne sme ni da se pite za decu ili za godine jer ih odmah mogu tuziti za diskriminaciju.a kod nas.....
Sačuvana
Oglasi
Eva
Poznata ličnost

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: - Среда, 25.11.2009. u 18:31h »

Kod nas  su katastrofa... kada sam ostala trudna sa prvim detetom nisam bila zaposlena,ali tata me je zaposlio kod  njega u drzavnoj fabrici.Morala sam da idem na lekaski pregled kako bih dobila potvrdu da sam zdrava....tu sam morala da kazem da sam trudna da mi ne bi snimamli pluca i zracili....tako da mi je na lekarskom pisalo da sam trudna(a htela sam to da sakrijem da bi me primili).
  Na moju srecu oni na lekarsko nisu obracali paznju pa me primili na posao...Posle nekog vremena su saznali nekako  ili videli.Poludeli su,znam da su vikali   KO JE PRIMIO TRUDNU ZENU NA POSAO Huh??? 
  Osecala sam se odvratno...kao da sam bila sugava...radila sam par meseci i otisla na porodiljsko...
Hvala Bogu otisla sam odatle
Sačuvana
Oglasi
Athena
ModeratorS
Super Heroina

Ugled: +29/-10
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

Leo

« Odgovor #6 poslato: - Четвртак, 07.01.2010. u 15:09h »

Znam, ti privatnici su uzas. Ne kazem da su svi takvi, ali vecina bi najradije da si ima non0stop na raspolaganju, da nisi udata, nemas decu i da ih nikad i ne planiras!Pravi savremeni gonici robova.
Sačuvana

aka Sherlock Holmes
Oglasi
zvezdana
Global Moderator
Super Heroina

Ugled: +40/-7
Na mreži Na mreži

Serbia Serbia

Leo

"Zivot je samo jedan!"

« Odgovor #7 poslato: - Субота, 06.03.2010. u 23:52h »

da,da tako je to
i ja sam dobila otkaz cim su saznali da sam trudna......mrzim ovu nasu drzavu sto im je dozvolila takvo ponasanje
Sačuvana

"Zivot je ono sto nam se desava dok smo obuzeti drugim planovima!"
Oglasi
veca33
Super Heroina

Ugled: +45/-3
Na mreži Na mreži

Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina

Pisces

Iza svakog nestanka rođenje niče...

« Odgovor #8 poslato: - Среда, 10.03.2010. u 21:01h »

Ja prosto ne mogu da vjerujem u ovo što čitam, kao da smo negdje na početku kapitalizma...Zaključujete li ugovore o radu kada počinjete raditi kod privatnih poslodavaca, jer to je obaveza koja je ista i za državnu firmi i za privatnika, ili radite na crno? Zakon o radu ne pravi razliku i sva prava i obaveze radnika koje propisuje odnose se i na privatne firme, tako da ako ste ostale bez posla isključivo zato što ste trudne, a imate ugovor o radu i regularno zasnovan radni odnos, možete svoja prava osvariti putem suda,sporo,ali ostvarivo, ali, ako radite na crno, onda od toga nema ništa, osim da ih prijavite inspekciji, prvenstveno zbor rada na crno, žalosno, stvarno...
Sačuvana
Oglasi
zvezdana
Global Moderator
Super Heroina

Na mreži Na mreži

Serbia Serbia

Leo

"Zivot je samo jedan!"

« Odgovor #9 poslato: - Петак, 12.03.2010. u 13:12h »

E moja Veco...ni inspekcija ne moze (ili nece nista)...sve je njima dozvoljeno u ovoj tzv. drzavi
Sačuvana

Oglasi
DumDum
Učesnica u diskusijama
**

Ugled: +5/-0
Van mreže Van mreže

Serbia Serbia

Taurus

« Odgovor #10 poslato: - Четвртак, 08.07.2010. u 00:33h »

I ja sam radila kod privatnika (oko godinu dana),naravno znajuci za cake jer radim od petneaeste god,nisam gazdi rkla da zivim sa deckom.U lk adresa mi je bila stara,tako da nikako nije mogao da proveri,a mojima sam napomenula da se ne izlanu ukoliko slucajno pozove... I tako ja ostanem trudna(planirano) i sobzirom da sam sa knjigovodjom bila u fenomenalnim odnosima ja joj kazem...zena kao zena,sa iole ljudskosti u sebi mi kaze da pod hitno izvadim potvrdu o bolovanju..ja sam bila malo lenja i odugovlacila sam nekoliko dana.pozvala me je i bukvalno se izdrala i naredila mi da uzmem potvrdu...to popodne sam izvadila,a sutradan kada sam dosla na posao cekao me je otkaz,tj papir na kojem pise da JA dajem otkaz..terao me je da potpisem i poceo da se dere..provalio da sam trudna..njagluplja recenica:KOD MENE SE NE OSTAJE U DRUGOM STANJU! al kad ono....ja mu dam potvrdu..iiii...pozeleneo je... Bad   svecano mi je obecao da ce me se otarasiti. 15 dana nakon mog porodjaja zatvorio je firmu dao mi otkaz i otvorio je opet na tudje ime..
sada sa detetom od 2 god,suprug i ja zivimo od jedne plate,aktivno trazim posao vec 6meseci i nista....kad bi bili iole zasticeni zakonom,ovakve i sl stvari se ne bi desavale...
Sačuvana
Oglasi
zvezdana
Global Moderator
Super Heroina

Na mreži Na mreži

Serbia Serbia

Leo

"Zivot je samo jedan!"

« Odgovor #11 poslato: - Среда, 25.08.2010. u 09:22h »

eh da....   Diablo
Sačuvana

Oglasi
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Sav sadržaj je u vlasništvu Jedinstvena.net. Zabranjeno je bilo kakvo korišćenje bez pisane dozvole. © 2010 WebGazda doo, sva prava zadržana.
Prijatelji: putShare.com | Blogerke.com! | HostingLista.com | Karike.com | Tracara | Jedinstvena.net na Cvrkutanje.com | Probjave.com