Giovanna Antonelli: Živim najbolje godine u životu!

0
793

Lijepa brazilska glumica Giovanna Antonelli ostala je upamćena po ulozi Žade Rašid, u seriji Zabranjena ljubav.

Giovanna Antonelli Prado rođena je 18. marta 1976. godine u Rio de Janeiru u umjetničkoj porodici. Njen otac također se bavio glumom a majka je bila plesačica. Stariji brat Leonardo bavi se advokaturom.

Giovanna Antonelli

Giovanna je poznata kao jedna od najljepših i najtalentiranijih mladih glumica iz Brazila. Glumom se počela baviti od 14. godine, a u svojoj zemlji je poznata i kao producent i prezenter.

Tokom svoje karijere ostvarila je brojne značajne uloge u brazilskim telenovelama.

Giovanna Antonelli.

Godine 1994. glumila je TV seriji Tropicaliente, a u sljedećih šest godina sudjelovala je u TV serijama Tocaia Grande, Xica da Silva, Corpo Dourado, Força de Um Desejo, Você Decide, Malhação i Laços de Família. Giovanna se okušala i u filmskoj industriji, gdje je ostvarila brojne uloge u filmovima kao što su Avassaladoras, Maria, Mãe do Filho de Deus, A Cartomante, Caixa Dois, Budapest i Chico Xavier.

giovanna-antonelli

Godine 2001. dobila je važnu ulogu u telenoveli Klon ili Zabranjena ljubav gdje je glumila Jade Rachid (Žade Rašid). Serija o zabranjenoj ljubavi između marokanske muslimanke i brazilskog ljepotana katoličke vjeroispovesti, postigla je ogroman uspjeh u cijelom regionu.

giovanna-antonelli

Giovanna je svoju vezu sa glavnim glumcem iz istoimene serije Murilom Beníciom krunisala brakom. Sina Pietra dobili su 2005. godine ali ipak njihova ljubav nije opstala, te se dvije godine nakon Pietrovog rođenja razvode.

Ubrzo nakon toga, glumica se udala za reditelja Leonarda Nogeiru, sa kojim je 2010. godine dobila bliznakinje, Antôniju i Sofiju.

Giovanna Antonelli

Iako je zakoračila u 40-te Giovanna se nije predala godinama, te sudeći po mnogima izgleda ljepše nego ikada. Promijenila je frizuru, ali i način šminkanja, a bore na njenom licu nemoguće je uočiti. Nedavno izjavila da živi najbolje godine svog života!

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR