Geografske karte kao sjajan dekorativni dodatak

0
1144

Karte svijeta, pojedinih država ili gradova mogu da budu sjajan dekorativni dodatak, a ponekad i glavna tema čitavog enterijera. Iako se nekima ova ideja i ne sviđa, geografske karte odavno imaju svoju dekorativnu vrijednost. 

Ukrašavanje geografskim kartama je tradicija koja datira još iz doba antičkog Rima. Rimljani su, razrađujući regionalne mape i gradske planove, preslikavali karte u mozaik pločica.

Dekoracija soba sa geografskim kartama

Danas su dekorativni efekti geografskih mapa (grafičkih ili likovno-umjetničkih djela) veoma priznate od strane dizajnera enterijera koji cijene njihovu ljepotu, dizajn i fleksibilnost.

Sa geografskim kartama u raznim oblicima, možete vašem prostoru dati poseban i elegantan izgled. Mogu se izložiti kao ne uramljeni poster ili preko cijelog zida zaljepljena od poda do plafona, u tom slučaju kao tapete.

Karte su posebno interesantne u dečijim sobama. Djeca se mogu igrati tako što će na mapi billežiti i praviti mape blaga, na primjer. Dijete će svakako zavoljeti i geografiju, jer svaki dan će neizbježno gledati u kartu svijeta.

Karte kao dekoracija

Postoji mnogo različitih vrsta dekorativnih mapa, uključujući i zidne murale, plakate, umjetničke grafike, knjige, globuse, mape na jastucima i dekorativnim tkaninama. Na vama je da izaberete koja će se najbolje uklopiti u vaš prostor…

Donosimo nekoliko brilijantnih ideja kako da vaš dom uljepšate pomoću geografskih karti.

Geografske karte_dekoracija

Dekoracija geografskim kartama

Karte_dekoracija

Geografske karte_dekoracija prostorija

Dekorisanje_sa_kartama

Dekorisanje sa kartama

Dekoracija_kartama

Mape za dekoraciju

Dekoracija_Karte

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR