Farbanje kose i greške koje vam dodaju godine

0
780

Prava boja kose je ona koja vam je suđena. Takva se najbolje slaže uz vaš ten i ne izgleda vještački. Kada želite promjene trebate imati na umu da morate postići prirodan izgled, a ne potpuno suprotan.

Ako ste brineta najbolje bi bilo da se ne udaljavate puno od smeđih tonova. A ukoliko ste tamnija plavuša držite se zlatnih pramenova. Ako ste se već odlučile da uvedete potpuno novu boju kose moguće je da ćete  izgledati mnogo starije.

Boja kose a i sama frizura treba pomoći da izgledamo mlađe. Da se ne bi desilo suprotno, donosimo vam par savjeta šta treba izbjegavati.

Farbanje kose

Previše potamnjena kosa

Sigurno ste i vi bile u prilici da vidite zift crnu koja je toliko crna da vuče na teget. Takva boja zapravo i ne izgleda kao prava kosa. Stručnjaci kažu da će vam ta boja “isisati” život sa lica i učiniti vas bezličnom.

Ukoliko želite pokriti sijede, tražite od frizera da vam uradi pramenove. A ako se farbate kod kuće, kupite boju za nijansu svijetliju od one koju želite. Ako baš želite potamniti kosu držite se srednje smeđe boje.

Previše posvijetljena kosa

Dobra stvar kod posvjetljivanja kose jeste da ako imate žito plavu kosu ona vas podmlađuje, ali čuvajte se previše svijetle jer takva ipak vuše na sijedo.

Plavuše generalno hodaju po tankoj liniji između plave koja daje toplinu i one koja čini hladnom. Važno je izabrati pravi contrast između boje kože i kose,jer vas platinasto plava potpuno može izblijediti.

Upadljivi pramenovi

Poenta pramenova je da  vaša kosa izgleda kao da ju je poljubilo sunce. Ako zađete u teritoriju gdje je ona previše svijetla to će vam sigurno dodati godine.

Oštećena i suha kosa

Više od sijede kose postarati vas može oštećena i suha kosa. Kako ste starije kosa postaje slabija i manje otporna, te se lako može uništiti od previše farbanja. Najbolje bi bilo da je skratite i dobro njegujete prirodnim maskama.

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR