Brendirana djeca – trend savremenog društva!

0
452

Bez obzira kakvo je naše mišljenje o trendu “Instakid” ne možemo ga ignorisati, jer je ovaj trend sve zastupljeniji u savremenom društvu.

Mnogi roditelji od svoje djece stvaraju globalne brendove u online sferi, što znaju itekako dobro unovčiti. Ne razmišljajući o posljedicama. Skoro 40% majki u dobi od 18 do 34 godine otvara profile na društvenim mrežama u ime svog djeteta, i to prije nego što ono proslavi i prvi rođendan.

brendirana-djeca

Iako su još uvijek u pampersu, ova djeca lako postaju Instagram zvijezde i zarađuju i više nego možemo zamisliti. A naravno, isti novac roditelji koriste za putovanja, zabave, kupovinu brendirane odjeće i slično.

Posljedice koje mogu doći sa ovim trendom su raznovrsne. jednom kada postavite javno fotografiju svojih mališana, ista može biti podijeljena na drugim stranicama, pa čak i porno-stranicama. No, to nije jedina opasnost. Djeca koja su od početka života izložena javnosti često izgrade površan sistem vrijednosti i izrastaju u narcisoidne i egocentrične osobe.

U nastavku pogledajte samo neke od najpopularnijih mališana Instagrama.

# Millie – Belle Diamond

Millie-Belle Diamond

Millie je najpopularnija među malim zvijezdama Instagrama. Ima samo 18 mjeseci a njen ormar već izgleda poput ormara kćerke Kim Kardashian ili kćerke David Beckhama.

Dizajnersku odjeću, kao što su cipelice, čizmice ili mini torbice dobija besplatno od brendova koji uz njene fotografije promovišu svoje proizvode. A zašto i ne, kada ono što Millie obuče rasproda se za svega nekoliko minuta.

# Breanna Youn

Breanna Youn

Beanna ima više od 1.3 miliona pratilaca, koji su većinom porijeklom sa Bliskog Istoka.

Njeni roditelji su zahvaljujući svojoj kćerki uspjeli zamijeniti skromni stan u Južnoj Koreji za luksuzan apartman u Dubaiju.

Njihov novi život podrazumjeva skupe hotele, skupe poklone, putovanja poslovnom klasom, skupocjene privatne zabave i drugo.

# Pixie Curtis

Pixie Curtis

Zahvaljujući vrlo sposobnoj mami, Pixie prepoznatljiva po crvenim uvojcima, zaradi i do 6 hiljada dolara za samo jedan post na Instagramu.

Njeno pojavljivanje na raznim događajima košta na hiljade i hiljade dolara.

Na ime svoje kćerke njena mama je razvila i liniju modnih dodataka za kosu, koja joj donosi nevjerovatnu zaradu. Pixie prati preko 100.000 pratilaca.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR