Beretka za romantičan izgled, ljupkost i isticanje umjetničke crte našeg karaktera

0
615

Postojale su još u doba starog Rima, ali njihova masovna proizvodnja počinje tek u 19. vijeku u Francuskoj, Španiji i Italiji, a u modi zapada prisutne su od 1920. godine.

Mekane beretke, najčešće štrikane ili heklane od vune ili konca ili sašivene od vunenog štofa, najpre su nosili muškarci. U mnogim zemljama one su dio uniformi policije ili vojske, a smatraju se i revolucionarnim simbolom. Nosili su ih boemi, slikari, reditelji…

Osim što štite glavu tokom hladnih dana, beretke nam daju romantičan izgled, ljupkost, ističu umjetničku crtu našeg karaktera.

Beretke

No,vremena se mijenjaju a sa njima i modni trndovi. Danas, beretke uglavnom nose žene, i to na najrazličitije načine. A najpoznatiji je onaj kada ih nakrivimo na jednu stranu.

Osim što štite glavu tokom hladnih dana, beretke nam daju romantičan izgled, ljupkost, ističu umjetničku crtu našeg karaktera. Poneke na sebi imaju veliku „ćubu“ i upućuju na zaključak da je njihova vlasnica duhovita i razigrana osoba.

Beretke slika 1

One ukrašene perlicama ili šljokicama izbor su devojaka koje naginju elegantnijem načinu odevanja, a to naročito važi za beretke od štofa, koje mogu biti i dezenirane i ukrašene diskretnom šnalom. Beretke bez ikakvih ukrasa, ali u nekoj veseloj boji, mogu da budu naš svakodnevni izbor.

Beretke

Bilo da je nosite sa ležernim pantalonama i dugim blejzerom ili laganom haljinom i helankama, sigurno ćete postići  posebni izgled pariškog šika. Beretke su univerzalna opcija za svaku ženu, bez obzira na njenu visinu i oblik tijela.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR